Burgertop – G1000

Afgelopen zaterdag was voor de tweede keer de G1000 in Schiedam. G1000 is een burgertop, waar burgers (hoe kan het ook anders) samen bepalen wat belangrijk is voor hun dorp of in dit geval stad. Er is plaats voor maximaal 700 burgers (die door loting worden uitgenodigd), 100 ambtenaren en raadsleden, 100 ondernemers en 100 vrije denkers. De G staat voor Group.

Schiedam
De G1000 vond dit jaar plaats in de Sint-Janskerk. Ruim 200 mensen waren hierbij aanwezig, waaronder een stuk of 3o vrijwilligers. Geboren Schiedammer of niet: het maakte niets uit. O.a. Poolse, Syrische, Marokkaanse en Nederlandse Schiedammers spraken met elkaar. Jong (21) en oud (80+).

Thema’s
De thema’s die dit jaar besproken werden weken niet veel af van vorig jaar. ‘What a surprise, maar niet heus’, zei een kritische vrijwilliger lachend.
Vorig jaar: communicatie, betrokkenheid, positiviteit, imago, verantwoordelijkheid, leefbaarheid en de tramverbinding.
Dit jaar: veiligheid, betrokkenheid/verbinding, identiteit/trots, een ideeënwebsite, praten en een stadsambassadeur.

De uitkomst
Over de uitkomst van de G1000, de reacties op de G1000 en het totale verloop van de G1000 is later meer te lezen in ons magazine!

 

Kunt u niet wachten? Van de week komt er een videoreportage online, met onder andere de reacties van burgemeester Lamers en Ron van den Ende (organisator).