‘Een goede ambtelijke organisatie weet precies wat voor vlees ze in de kuip heeft’

Sjaak Sperber tijdens de wekelijkse redactievergadering

Vandaag was Sjaak Sperber van het CDA in Goirle aanwezig bij onze wekelijkse vergadering. Hij kwam ons meer informatie geven over wat er speelt in de gemeente en de gemeenteraad.

Al sinds 1982 is meneer Sperber politiek actief. In het verleden is hij drie keer lijsttrekker geweest voor het CDA. Nadat hij stopte als wethouder in 2015, staat hij dit jaar weer op de lijst. Inmiddels heeft hij een bekende naam in Goirle.

Meneer Sperber vertelde ons zijn ervaring met de lokale politiek. “Lid zijn van de raad is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Tegenwoordig ben je als raadslid geen wethouder meer en andersom. Een goede ambtelijke organisatie weet precies wat voor vlees ze in de kuip heeft. Politiek gezien staat er niemand dichterbij de mensen, dan de plaatselijke overheid. Zo blijft bijvoorbeeld de problematiek te overzien.”

Ook jongeren worden in de lokale politiek steeds actiever. Een voorbeeld is de 16- jarige Anne Glerum, leerlinge op het Mill-Hillcollege en lid van de VVD in Goirle. Op haar school wordt een hoop aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Belangrijke thema’s binnen de gemeente zijn volgens meneer Sperber onder andere sportvelden, nieuwbouwwijken, verkeersituaties en veiligheid. Maar ook Riel mag niet vergeten worden in de campagnetijd.