Jasper houdt de Gôolse molen draaiende

In het molenpark van Goirle staat de herkenbare witte molen. Net als de kinderboerderij wordt deze gerund door Amarant Groep. Dit is een stichting die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. “Naast zorg en behandeling biedt de Amarant Groep kansen en mogelijkheden op het gebied van vrije tijd, dagbesteding, opleiding en werk. We stimuleren en ondersteunen kwetsbare mensen om te leren, te groeien en sterker te worden. Welzijn en geluk vormen onze leidraad.” Aldus de stichting op haar website.

Jasper is een vrolijke, praatgrage jongen die het heerlijk vindt om lekker bezig te zijn. Hij laat vol trots zijn kleurplaten zien die hij heel secuur binnen de lijntjes heeft ingekleurd. Oranje is zijn lievelingskleur, maar ook geel, rood, blauw, en groen. Eigenlijk vindt hij ze allemaal heel mooi, en dat is terug te zien in zijn kleurrijke tekening van een vaas bloemen. Verder is Jasper dol op dieren en dan met name de dieren op de kinderboerderij, waar hij ze twee dagen in de week verzorgt. Voeren, vegen, harken, verschonen en natuurlijk knuffelen, het is zijn favoriete bezigheid op de boerderij.

Jasper is een harde werker, want naast zijn werk bij de kinderboerderij is hij ook drie dagen per week in de molen te vinden die zich naast de kinderboerderij bevindt. Daar zorgt hij voor een gezellige sfeer, hij maakt graag een praatje. Hoewel de temperatuur in de molen comfortabel is, heeft Jasper een kleedje over zijn schoot. Hij vertelt dat hij zich de laatste dagen niet zo lekker voelde. Ondanks dat, komt hij toch naar de molen toe om zijn collega’s te helpen. Hij laat zich niet kennen door een koutje. Een mentaliteit waar veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Jasper kan trots op zichzelf zijn.

In onderstaande video vertelt Jasper over zijn passie voor dieren