Retail Nijmegen uitgelicht: Kattencafé Balthazar

  In deze rubriek richten we, twee keer per week, kort de schijnwerpers op een winkel, restaurant of café in Nijmegen. Vandaag het kattencafé Balthazar aan de Van Welderenstraat, op de rand van het centrum. 

Het is waarschijnlijk de droom van elk kattenmens: een café vol katten. Zes katten maar liefst, op de site hebben ze allemaal hun eigen biografie. Ze lopen serieus door de lunchroom heen terwijl je er wat eet of drinkt. Want dat is het eigenlijk, een lunchroom. Het woord ‘café’  komt – denk ik – alleen in de naam voor, omdat het wat beter in de mond ligt. Het idee bestaat al een aantal jaar en is in een handvol steden in Nederland te vinden. Er staan klimrekken voor de katten en overal liggen kussens, waarop ze een tukje kunnen doen. Bang dat de poezen je eten wegpikken hoef je niet te zijn. Er komen zoveel gasten binnen dat de dieren inmiddels weinig aandacht meer schenken aan bezoekers. Wel moet je altijd op je hoede blijven, je weet het natuurlijk maar nooit. Je kan er zowel in de zomer als in de winter terecht. Echter heeft het geen terras, dus lekker in het zonnetje zitten, is er niet bij. Maar dat zou ook lastig zijn, je wil natuurlijk niet dat al het behaarde personeel zoek raakt.

Het aanbod

De menukaart is niet heel uitgebreid, er staan vooral warme drankjes op en een aantal gerechten. Ook is het mogelijk om een high tea te houden in het café. De prijzen zijn er laag, voor een hapje en een drankje ben je minder dan tien euro kwijt. En dan heb je er nog gezelschap van poezen bij ook. Over het welzijn van de dieren hoef je je geen zorgen te maken. Er staan regels op de site om hun geluk te waarborgen. Voordat je een bezoek brengt aan kattencafé Balthazar, is het belangrijk om te weten dat er maximaal drie kinderen binnen mogen zijn. Reserveer dus indien je een kleine mee wilt nemen.  Het café is open van dinsdag tot en met zondag, van tien tot half zes. Behalve op zondag, dan gaan de deuren om twaalf uur pas open.

Site: https://kattencafebalthazar.nl

Door: Dirk Arts