Retail Nijmegen uitgelicht: Silverado westernstore

In deze rubriek richten we, twee keer per week, kort de schijnwerpers op een winkel, restaurant of café in Nijmegen. Vandaag de Silverado westernstore; waarschijnlijk een van de meest iconische winkels in Nijmegen, onder Nijmegenaren – ook al is grotendeels er nog nooit binnen geweest. 

Eigenlijk zegt de naam al precies wat je er kan kopen. Hoeden, laarzen, riemen en dat soort ‘meuk’. Ook de winkel is precies ingericht zoals je het zou verwachten. Veel oude meubels, een houten vloer en natuurlijk zijn de lampen ook gedempt om kaarslicht na te bootsen. Zo proberen ze een echte western sfeer te creëren. Wonder boven wonder staat er vaak een man met een semi-lange baard achter de balie. Wanneer je de winkel toevallig tegenkomt – de winkel kun je trouwens vinden in de Hezelstraat – herken je hem meteen. Een houten cowboy van één meter zestig bewaakt de ingang. Nog een aantal houten meubels en een Amerikaanse vlag siert de voorgevel. Achter het raam staat een berg spullen uitgestald waarvan het kleurverschil pijn doet aan mijn ogen.

De winkel heeft ook een online store. Behalve handige aanbiedingen en het huidige aanbod kun je er ook trouwkleding kopen. Bovendien is het mogelijk cadeaubonnen te bestellen, altijd handig als cadeau. De Silverado westernstore is van maandag tot en met zaterdag open en biedt naast een uniek assortiment ook een mooie ervaring.

Site: https://www.silveradowesternstore.nl/openingstijden-winkel-nijmegen

Door: Dirk Arts