´De route hier naar toe zit in hun hoofd´

Als je op de markt loopt zie je bijna altijd wel duiven. Op het eerste gezicht lijken het gezellige dieren die wat rondscharrelen. Als je echter een stukje verder loopt richting de bibliotheek en je kijkt bij Bakker Bart naar binnen zie je regelmatig een chagrijnige werknemer duiven naar buiten jagen met een planten spuit.

Na dit een paar keer te hebben aangezien besloot ik toch maar eens naar binnen te lopen bij Bakker Bart om te vragen hoe het nou met die duiven zit. Als ik binnenloop en aan een medewerker vraag of ze veel overlast hebben van de duiven begint hij te zuchten, hij was duidelijk helemaal klaar met de duiven en wilde er eigenlijk niets over vertellen.
Toen een van zijn collega´s langs liep vroeg hij aan haar of zij er iets over wilde zeggen. De vrouw was heel enthousiast omdat ze dacht dat wij een oplossing hadden voor het duiven probleem, maar toen ik vertelde dat ik nieuwsgierig was naar hun overlast van de duiven werd het enthousiasme een stuk minder. Het probleem is dat de duiven klanten lastigvallen met als gevolg dat die soms weg gaan. Ze verteld ook dat ze alles al hebben geprobeerd om ervoor te zorgen dat de duiven niet meer binnenkomen. “We hebben nep kraaien neer gezet, we hebben peper op de grond gegooid en we hebben zelfs een bepaald geluid aangezet dat de duiven hoort weg te jagen, maar niets hielp. De route hier

naar toe zit in hun hoofd’
De werknemers van de Bakker Bart zijn al naar de gemeente gegaan, maar die zei dat ze er helemaal niets aan konden doen omdat duiven beschermde diersoorten zijn. De werknemers zijn ten einde raad en hebben geen idee meer wat ze er aan moeten doen. De gemeente heeft gezegd dat zij er alles aan gaan doen om het probleem op te lossen maar daar hebben de werknemers niet veel vertrouwen in.