‘U Stemt’ stelt zich voor

Wij zijn ‘U Stemt’: elf enthousiaste eerstejaarsstudenten journalistiek gevestigd in de prachtige stad Utrecht. Rondom de gemeenteraadsverkiezingen zijn wij druk opzoek naar de stemming in Utrecht. En hierover maken wij (ook) een magazine. Wat onze band is met Utrecht en wie wij nou precies zijn lees je hieronder.

Hoi, ik ben Jody! 18 jaar oud en nu, net zoals de rest van mijn groepje, eerstejaarsstudent op de FHJ! Ik woon al mijn hele leven in het dorpje Best (voor de mensen die het niet kennen, het ligt naast Eindhoven). Je zal vast denken: waarom zit ze dit project dan in Utrecht? Nou, ik heb zelf ook geen flauw idee. Desondanks vind ik het wel een leuke stad! De allereerste redactiedag van dit project was ook meteen mijn eerste keer in Utrecht. Ik kan je vertellen, dat was een hele ervaring voor iemand die eigenlijk in een dorp woont. We kunnen dus wel stellen dat ik nog niet echt bekend ben in Utrecht. Dat maakt het voor mij persoonlijk extra leuk!

 

Hai ik ben Jasper, 20 jaar oud en afkomstig en woonachtig uit/in Haarlem. Voor ik aan dit project begon ben ik wel een aantal keren in Utrecht geweest maar had ik weinig tot geen kennis over de stad. Daarom ben ik dan ook nieuwsgierig naar de wijze hoe deze stad functioneert ten opzichte van bijvoorbeeld mijn stad, Haarlem. Daardoor wil ik dan ook graag weten hoe Utrechters denken over de aankomende verkiezingen in de stad en nog veel belangrijker: wat stemt Utrecht?

 

WHADDUP, Je m’appelle Jasper Witte, j’ai 21 ans. Na in Utrecht tweemaal de verkeerde studie te hebben gekozen, ben ik op de trein naar het zuiden gestapt om journalist te worden. Ik hou van Utrecht, maar de opleiding zat hier al vol. Het is ‘t oude gragie, ‘s avonds, in het licht van Pyke zijn lantaarns, dat mijn hartsie doet overslaan. Mijn ouderlijk huis, dat staat in Vleuten. En claimen dat Leidsche Rijn echt Utrecht is, dat zal ik voorlopig nog niet doen. Mijn stad, waar ik in Tilburg zo’n heimwee aan heb, begint met de geur van Koffie.

 

Hey Hallo allemaal, Ik ben Jelle, 20 jaar en student Journalistiek. Ik ben woonachtig in Tilburg, maar kom al jaren in Utrecht. Ik ben opgegroeid in Houten, dus Utrecht is de plek waar ik altijd naar toe ging. Mijn ouders komen uit Hoograven en de Zeeheldenbuurt dus connectie dus genoeg connectie met Utrecht. Toch zijn er altijd nieuwe dingen te ontdekken en dat is ook zeker wat ik ga doen.

 

Ik ben Judith! 19 jaar, opgegroeid in een klein dorpje (Gellicum; voor de echte kenners) in de Betuwe en nu woonachtig in het Brabantse Tilburg. Van jongs af aan kom ik al in Utrecht. Mijn moeder heeft voor een groot deel van haar kindertijd in Utrecht doorgebracht. Ook komt er veel familie van mij uit Utrecht. Om deze redenen heb ik daarom altijd al een band met de stad gehad en ik voel me er dus ook echt thuis. ‘Utereg me stadsie’ geldt zeker ook voor mij en hoor je mij geregeld zeggen. Des te leuker vind ik het om nog meer over Utrecht, haar inwoners en de stemming te weten te komen.

 

Hey! Ik ben Larice, 18 jaar. Dit jaar ben ik begonnen met de opleiding Journalistiek in Tilburg. Ik woon al mijn hele leven in Utrecht, in de wijk Oog in Al (5 min fietsen van het centrum). Voor mij is Utrecht al vrij bekend. Maar de gemeenteraadsverkiezingen die eraan komen zeker niet, dit is namelijk pas de eerste keer dat ik mag stemmen! Daarom ben ik erg nieuwsgierig naar de stemming in Utrecht rondom de verkiezingen.

 

 

Hoi! Mijn naam is Sterre, 18 jaar oud. Ik ben geboren in Utrecht, maar getogen in Houten. Desondanks is Utrecht altijd een soort tweede thuis gebleven en cultuur snuiven, wat een van mijn hobby’s is, is hier makkelijk door de rijke geschiedenis. Een van mijn andere hobby’s is radio. Ik werk nu ruim twee jaar als vrijwilliger bij Houten FM, maar presenteren doe ik eigenlijk zelden. Achter de schermen kan ik me tot nu toe beter inzetten, of als nieuwslezer. Veel plezier met lezen!

 

 

Heyyy, ik ben Umu! Ik ben 21 jaar, ik ben een eerstejaarsstudent journalistiek in Tilburg en ben woonachtig in Leiden. Ik houd van vloggen en foto’s maken. Ik ben niet zo bekend in Utrecht maar vind het een mooie stad om te fotograferen. Hoog Catharijne was voor mij echt een eyecatcher. Ik zit met dit project in Utrecht samen met mij medestudenten dus genoeg tijd om te vloggen en foto’s te maken.

 

 

Hoi, ik ben Liam! Ik ben 22 jaar, eerstejaarsstudent journalistiek in Tilburg en ik woon in Boskoop (vlakbij Gouda). Utrecht ligt dus mooi op de route van huis naar de FHJ. Het liefst wil ik na mijn opleiding aan de slag als schrijvend sportjournalist. Dat is dan ook meteen mijn grootste passie, sport. De sport die ik het liefst volg is voetbal. Daar kan ik uren naar kijken en over lezen. In Utrecht ben ik nog niet heel bekend, maar dit is een mooie kans om de stad beter te leren kennen.

 

Hallo, mijn naam is Ruben, 18 jaar oud. Ik woon al mijn hele leven in Voordorp, ongeveer een kwartier fietsen van het Utrechtse centrum. Dat is behoorlijk dichtbij, en daarom heb ik vele delen van Utrecht gezien. Een jaar geleden mocht ik voor het eerst stemmen, en toen heb ik me er erg in verdiept. Nu is het tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen, ik vind het leuk om te werken aan dit project omdat verkiezingstijd erg fascinerend kan zijn.

 

 

Hallo mijn naam is Maarten. Ik ben 18 jaar. Hoewel Utrecht dichtbij is kom ik er eigenlijk nooit. Ik woon in Kortenhoef (een dorp naast Hilversum) maar reis toch elke dag naar Tilburg met de trein. Wat ik later wil worden weet ik nog niet zo goed en er is zelfs een kans dat ik de journalistiek ga verlaten volgend jaar. Mijn grootste passie zijn auto’s, ik kan uren per dag verslinden aan het kijken op internet naar alles wat met auto’s te maken heeft. Als ik met de journalistiek zou doorgaan zou ik daarom ook graag voor een automagazine willen schrijven.