“Zo’n flyertje is gewoon een goedkoop reclamefoldertje”

 Door: Quintijn van Hees

“Het lijkt alsof er meer borden van mij hangen omdat ik Tilburg op mijn duimpje ken”, legt Hans Smolders, lijsttrekker van LST, uit. “Ik weet precies waar de strategische punten zijn waar je borden moet hangen. Dan lijkt het alsof ik meer borden heb, maar ik heb niet meer dan de rest”.

 

Borden

“Die borden zijn maar een bijzaak. Het aller belangrijkste is dat 400 mensen bij mij een poster hebben gehaald, die vroegen ook of ik hem zelf op wou komen hangen. Dat heb ik nog gedaan ook. Gewoon bij de mensen in huis. Sommigen kunnen niet eens meer naar buiten kijken zo groot is de poster die ze voor het raam hebben hangen. Door die mensen word ik extra gedragen. Zo’n poster achter het raam in een woonhuis is veel meer waard dan een bord aan een lantaarnpaal”.

 

Flyer

Op de vraag hoe hij kiezers wil bereiken vertelt Smolders: “Vier jaar lang je stinkende best doen. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen ook terugkijken. Niet een week voor de verkiezingen zeggen: “ik ben een zwevende kiezer”, want dan wil je voor de gek gehouden worden. Zo’n flyertje is gewoon een goedkoop reclamefoldertje met allerlei beloftes. Een politicus begint weer allemaal beloftes te maken die na de verkiezingen geen dubbeltje meer waard zijn. De enige zekerheid die je hebt als kiezer is of je die man of vrouw vertrouwt en wat ze in het verleden hebben gedaan”.

 

Social media

“Ik ben een beetje van de oude generatie”, vertelt hij lachend. “Tegen wil en dank ben ik ooit begonnen aan Facebook. Ik ben er inmiddels wel aan gewend. Je kunt mensen er goed op informeren”. Als hem gevraagd wordt of hij meer internet gaat gebruiken om kiezers te bereiken vertelt hij. “Mensen weten mij te bereiken en als de mensen een beroep op je doen moet je er voor ze zijn”.

Als er een probleem is in een wijk ga ik erheen en kijk hoe we het goed en efficiënt op kunnen lossen. Of ik zeg heel eerlijk dat mensen eens moeten kijken naar wat zíj moet doen. En niet alleen vragen wat de overheid voor hun kan doen. Als wij een speeltuin hebben aangelegd en men zeurt dat die niet goed opgeruimd wordt zal ik hun ook op hun verantwoordelijkheid wijzen. De burgers moeten hun rol oppakken, dan zal ik mijn rol meer dan voortreffelijk oppakken.