‘Waalwijk is thuiskomen’

Deze ochtend kwam de 27-jarige tekstschrijver Joep Klerx op bezoek in Het Regiolab. Samen met hem haddden we het over de ins en outs van Waalwijk. Wat maakt Waalwijk leuk en minder leuk?

Nadat Joep is afgestudeerd van de HBO Small Business Retail Management, heeft hij twee jaar in de groothandel gewerkt. “Dat was niks voor mij. Ik ben gestopt en besloot te gaan reizen.” Joep heeft negen maanden gereisd en is daarover gaan bloggen. “Ik wilde het zo schrijven dat niet alleen mijn moeder het leuk vond om te lezen.” De blog kreeg een groter bereik dan Joep had verwacht. “Zelfs onbekende mensen stuurde mij berichtjes omdat ze zo enthousiast waren over mijn blog.” Nadat Joep negen maanden had gereisd, heeft hij zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met zijn eigen merk: JouwTekstman.

Joep schrijft voornamelijk over Waalwijk. “Ik heb onder andere columns geschreven over RKC Waalwijk. Er is een tijd geweest dat er een heel vak was afgezet omdat het toch niet werd gebruikt. Dan schrijf ik bijvoorbeeld dat zelfs de stoelen zich eenzaam voelen. Ik vind het leuk om een beetje cynisch te schrijven.” Joep bindt zich niet aan een bepaald genre. “Nieuws vind je niet zomaar. Vaak stap ik gewoon op de fiets en rijd ik een rondje door Waalwijk. Observatie is heel belangrijk.”

Er zijn veel vooroordelen over Waalwijk. Een daarvan is dat veel mensen Waalwijk als saai beschouwen. Joep heeft in Den Bosch gestudeerd en vier maanden in Sydney gewoond. “Toch is Waalwijk thuiskomen. Ik woon hier al heel mijn leven en heb hier mijn vrienden en familie.”

Joep Klerx in Het Regiolab

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Fé Fuchs